אם אתם מתעניינים בהשקעות ובחידושים, הכנו עבורכם סקירה מרתקת שקושרת בין האינטרנט לבין אפשרויות השקעה לאורך שנות האלפיים. האינטרנט שימש בראשית דרכו לשיתוף מידע בתחום הביטחוני או האקדמאי. אבל מהר מאוד החלו להבין את הפוטנציאל הגדול הרבה יותר, בתחומים של הפצת מידע, שירותי בידור וכמובן גם יצירת הכנסות. אם בעבר רק חברות הענק יכלו להרוויח סכומי כסף נאים בזכות פעילות מסחרית או השקעות ברשת, כיום זה פתוח בפני ציבור רחב הרבה יותר. החל בשנות האלפיים, נוצרות המון אפשרויות עבור משקיעים, ולא רק בעלי הון גדול במיוחד. הכירו כמה מהאפשרויות שיכולות לעניין את כל סוגי היזמים והמשקיעים, מאז ועד היום.
תוכן עניינים
משקיעים בחנויות מקוונות
רמת הפעילות המסחרית ברשת הולכת ועולה ללא הפוגה. השיא נרשם בתקופת הקורונה, אולם גם בימים כתיקונם הציבור מעדיף כיום לרכוש ברשת. אי לכך, לא רק בעלי עסקים וחנויות (רגילות), החלו להיכנס לנישה המתרחבת של מכירות ברשת. משקיעים מאז שנות האלפיים מצטרפים בהמוניהם לבעלי נכסים דיגיטליים כאלה, שמוכרים מוצרים מכל הסוגים. כמעט אי אפשר להאמין שבעבר היו אנשים שנרתעו ממסחר אונליין. כיום, כולם כמעט קונים אונליין בין אם מחנויות בארץ ובין אם מחנויות בחו”ל.
בניית אתר השכרתו בתשלום
לא רק חנויות דיגיטליות נחשבות להשקעה מוצלחת במרחב הדיגיטלי. דרך יחסית חדשה עבור משקיעים עוברת בהקמת אתרים שפועלים כמו נכסי נדל”ן מניב. תחילה מקימים את האתר, בונים אותו, מפרסמים אותו, הופכים אותו למוקד משיכה לכמות גולשים רחבה. לאחר מכן, משכירים את האתר לגורמים שיכולים להפיק ממנו תועלת מתמשכת. לדוגמא, משקיע יכול לבנות (או לקנות) אתר בתחום הרכב. לאחר התבססות האתר הוא יכול להשכיר את האתר הזה בשכירות חודשית קבועה, לגורם ידוע בענף. זה יכול להיות יבואן רכב, חברת ליסינג, יבואנים מקבילים, סוחרי חלפים מיוחדים, מוסכים ועוד.
רכישת אתר לשם קצירת רווחים שוטפים
בעוד ישנם משקיעים שיעדיפו להשקיע באתר על מנת להשכיר אותו, אחרים יעדיפו לקנות אתר על מנת להפוך אותו להשקעה מניבה. זה יכול לפעול בכמה וכמה צורות יעילות. לדוגמא, אתר שמושך כמות נרחבת של גולשים, מהווה פלטפורמה נהדרת להכנסות מפרסומות. אבל לא רק הכנסות מפרסום ישיר יכולות להוות מנוע צמיחה ורווח. אתרים פעילים יכולים לקבל הכנסות מתיווך. לדוגמא, האתר יכול להפנות גולשים, על ידי קישורים, לביצוע רכישות או לתיאום פגישות אצל גורם עסקי או מסחרי. עבור כל גולש שהגיע מהאתר של המשקיע לאתר של גוף מסחרי אחר, תשולם עמלה. עמלה מוגדלת תשולם כאשר הפניה מסתיימת ברכישה.
השקעות באפליקציות או בערוצי תוכן לפי מודל רווחיות ברור
אפיק השקעה נוסף שמסתתר באינטרנט לא מעט שנים אך הפעילות בו מתרחבת, הינו אפליקציות או ערוצי תוכן. ערוצי תוכן ואפליקציות פופולריות יכולים להניב הכנסות יפות מאוד בכל מיני דרכים. לדוגמא, משקיע יכול ליהנות מהכנסות שוטפות מפרסומות. כמו באתרי אינטרנט, גם אפליקציות או ערוצי תוכן, בלוגים, ערוצי פודקסטים וכדומה, יכולים להציג או להשמיע פרסומות. מודלים של פרסומות יכולים להניב הכנסות על פי חשיפה למסר או על פי הקלקות.
אולם ערוצי תוכן, אפליקציות וגם אתרים מסוימים באינטרנט, יכולים להניב הכנסות בשיטות נוספות. לדוגמא, ניתן לפתוח ערוץ של תוכן פרימיום בתשלום. אפליקציות חינמיות רבות או ערוצי תוכן חינם, מציעים תכנים נוספים עבור מנויים בתשלום. מודל רווחיות זה יכול לעבור במקביל לפרסומות, אך זה לא הכל. ישנם ערוצים שמציעים מנוי בתשלום למי שרוצה שלא יופיעו לפניו פרסומות. המודל הזה שקיים כיום לדוגמא ביו טיוב, מוכיח את עצמו בקרב לא מעט גולשים ומשתמשים. כמובן שערוצי תוכן ומידע יכולים ליהנות מרווחים עבור המשקיעים, בדרכים נוספות. למשל שיתופי פעולה עם ספונסרים, קיום אירועים למוזמנים מחוץ לרשת ועוד.
השקעות מקוונות באפיקים נוספים
לא נסיים לפי שנאמר כי ישנם אפיקים נוספים להשקעות אונליין, באינטרנט, בעוד דרכים מעניינות. לדוגמא, השקעות דרך פלטפורמות של מימון המונים. השקעות בנכסים דיגיטליים כגון מטבעות קריפטוגרפיים או נכסים מסוג NFT. אולם נדגיש כי הנכסים שבהם התמקדנו בכתבה, מייצגים השקעות יציבות בהרבה. יש להם מודל רווח ברור למשקיעים וניתן לקבל החלטות השקעה מושכלות, על סמך בדיקת טיב ההשקעה.