תוכן עניינים
מהו נכס אינטרנטי?
נכס אינטרנטי, נדל”ן דיגיטלי או נכס דיגיטלי – הם צורת ביטוי נפוצה לדפי אינטרנט שיש להם נכסיות, כלומר ערך כספי, במקומות שונים ברשת.
צרו קשר לפרטים
לפרטים נוספים וייעוץ, צרו איתנו קשר.
טלפון: 0723971642
אימייל: info@brokerli.com
הערך הכספי יבוטא בסופו של דבר באמצעות תנועת גולשים – עוקבים, משתמשים קבועים או מזדמנים, והיכולת להמירם לערך כספי יכול להיות כמעט בכל תצורה ובכל פלטפורמה, לדוגמא:
- אתר אינטרנט שמייצר כסף או תנועה ששווה כסף (אתר תדמית או אתר תוכן).
- פרופיל פייסבוק עם קהל עוקבים גדול. פרופילים מסוג זה נחשבים מובילי דעת קהל והפכו להיות חלק בלתי נפרד מתכניות שיווק של עסקים בעת הנוכחית. אותם מובילי דעה מעלים סרטונים, פוסטים ואף מגיעים לעסקים בפועל לטובת הקידום. מובילי דעת קהל מוזמנים לעסקאות בארטר (הטבות ללא עלות, בתמורה לפרסום בדף) או כסף בעבור כל פרסומת.
- קבוצת פייסבוק בנישה מסויימת עם קהל עוקבים גדול. קהילות כאלו מוכרות מוצרים הקשורים לקהילה או גובות כסף עבור פרסום בקהילה.
- פרופיל אינסטגרם עם קהל עוקבים גדול (זהה למודל של מובילי דעה בפייסבוק).
- חנות אינטרנטית (איביי, אמאזון, שופיפיי וכו’) – חנויות בהן ניתן למכור מוצרים של הספק באופן ישיר או תיווך מוצרים באמצעות דרופשיפינג.
- עמוד יוטיוב עם קהל עוקבים גדול. בדומה לעמודי הפייסבוק והאינסטגרם, גם כאן ניתן לתרגם את כמות העוקבים לכסף בעבור פרסומות או הכנסה ישירה מפרסומות של האתר.
קיימות עוד תצורות רבות לנכסים אינטרנטיים, אבל אלה העיקריים והבולטים שבהם.
ככלל, המטרה בנכס אינטרנטי הינה ליצור תנועה.
לעיתים זה יהיה תנועת גולשים לתוך אתר או חנות אינטרנטית, לעיתים יהיה מדובר בתנועת עוקבים אחרי עמוד מסויים או קהילה מסויימת.
במצב כזה לנכס יש כבר ערך כספי.
מכאן, הבעלים של האתר, החנות או הדף, צריכים לעבור לשלב יצירת הכסף, המכונה “מוניטיזציה”.
אז מהי מוניטיזציה?
כאמור, השלב הראשון הוא למשוך תנועת גולשים, מה שמכונה “טראפיק”.
השלב הבא הוא לתרגם את התנועה לכסף, משמע המרה ללידים או מכירות כשמדובר באתרי אינטרנט.
כאשר מדובר בעמודים עם הרבה עוקבים (פייסבוק/אינסטגרם/יוטיוב וכו’), לרוב העמוד כבר יקבל פניות נכנסות מגופים שירצו לפרסם באמצעותם.
הגדולים ביותר יפנו לסוכנים שלהם.
באתרי האינטרנט, אחוז המרה, כלומר אחוז הגולשים מתוך סך הגולשים שישאיר פרטים באתר, משתנה בצורה משמעותית בהתאם לאופי האתר.
מודלים שונים להכנסות באתרי אינטרנט
קיימים אתרים שהם אתרי תוכן, המבוססים על תנועת גולשים רבה שנכנסת לאתר לצרוך את התוכן המופיע, כאשר המודל העסקי באתרים אלו הוא הטמעת פרסומות.
ככל שהאתר מניב תעבורת גולשים רבה יותר, כך יוכל האתר להשכיר את שטחי הפרסום שלו בעלות גבוהה יותר.
קיימים אתרים נוספים שהם אתרי מכירות, לדוגמא אתרים כמו שופיפיי שמאפשרים פתיחת חנויות אינטרנטיות או חנויות שהקימו יזמים בעצמם, אשר מביאים תנועת גולשים במטרה לבצע מכירות למוצרים שלהם או למוצרים שהם מתווכים (דרופשיפינג).
אתרים אחרים לרוב מבוססים על לידים או על סגירות בפועל.
אתרי תדמית או אתרי מכירות מסוג זה, ינסו להמיר את התנועה הנכנסת לאתר לכדי שיחת טלפון, השארת פרטים או סגירת עסקה דרך האתר.
ככל שמדובר ב”נכס אינטרנטי” בתחום זה, הספק יקים את האתר וינסה להשכירו לצד ג’ בתמורה לבלעדיות עבור כל הלידים הנכנסים או ידרוש תשלום פר כל ליד שיספק לצד השני.
אפשרות אחרת היא שהסגירה כאמור תבוצע ישירות דרך האתר, ובמצב כזה ישלם הספק אחוז מהסגירה לבעלים של האתר.
כפי שניתן להבין, בכל אחד מהמודלים, כולל בעמודים אישיים (פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב וכו’), ההכנסות בסופו של דבר מבוססות על תנועת גולשים בצורה כזו או אחרת.
ברגע שיש תנועת גולשים גדולה, ניתן לומר שלנכס האינטרנטי כבר קיימת “נכסיות” אמיתית וניתן להעריכו בכסף.
או השווי האמיתי יהיה קל יותר לגזור ולנתח במידה והתנועה של אותו נכס כבר מומרת להכנסה חודשית.
צריכים עזרה עם השקעה בנכס אינטרנטי? מעוניינים לבנות או לקנות נכס אינטרנטי ולא בטוחים אם העסקה נכונה או כדאית? דברו איתנו.