אין תגובות

קניית אתר אינטרנט

קניית אתר אינטרנט

לאחרונה, קניית אתר אינטרנט הופך להיות דבר נפוץ ושכיח מאוד. בין אם לקונה הפוטנציאלי יש ידע טכנולוגי או לא, קניית אתר אינטרנט ממותגת כאפיק השקעה אלטרנטיבי, במקרים רבים במחירים נמוכים מאוד שמקטינים את הסיכון.

בימים שבהם יותר ויותר אנשים מבינים את הצורך במספר רב של מקורות הכנסה, בעיקר כאלה שאינם תלויים אחד בשני, רכישת אתר אינטרנט או נכס דיגיטלי מסתמנים כאפיק טוב ליצירת הכנסה נוספת, בין אם פאסיבית או אקטיבית, עם אפשרות לתשואות די גבוהות.

מעוניינים לרכוש אתר אינטרנט? הכנו לכם מספר נקודות שאסור לדלג עליהן ויש להקפיד מאוד על בדיקתן, טרם רכישת האתר.

נתונים אנליטיים

  1. כמות הטראפיק החודשית באתר – יש לבדוק דוחות אנלטיים על מנת לוודא מהי כמות התעבורה החודשית באתר, שזוהי למעשה כמות הגולשים או המשתמשים שמבקרים באתר בכל חודש. הגולשים בסופו של דבר, בצורה כזו או אחרת, מהווים את מקור ההכנסה של האתר.
  2. אחוז ההצלחה של האתר – “הצלחה” באתרי אינטרנט מוגדרת כ”המרה”. זהו למעשה הנתון המסביר כמה מתוך סך הגולשים הנכנסים לאתר בחודש, מבצעים את הפעולה אותה רוצה היזם שהגולש יבצע. לדוגמא, נניח שמדובר באתר שהינו אתר המוכר מוצרי תינוקות, ההמרה תהיה רכישה של מוצר מתוך סט המוצרים המוצעים באתר בפועל. אם יש לאתר 1000 כניסות בחודש ומתוך סך הכניסות הללו מתקיימות 100 מכירות, אזי שהאתר ממיר 10% מכמות התעבורה החודשית שלו. חשוב לקחת בחשבון שלכל סוג אתר יש כמות תעבורה חודשית שנחשבת טובה ואחוז המרה מסויים שנחשב טוב. לדוגמא – אתר שמייצר לידים אמור להיות עם אחוז המרה הרבה יותר גבוה מאתר מכירות.
  3. מקור תנועת הגולשים – חשוב מאוד להבין מהכין הגולשים מגיעים לאתר. יש מספר לא קטן של מקורות הפנייה או תנועה, ביניהם- בצורה אורגנית מגוגל, בצורה ממומנת דרך גוגל או פייסבוק, דרך קבוצות/הפניות בפייסבוק או שיווק שותפים וכו’. הנתון חשוב מכמה סיבות, העיקרית שבהן היא כדי להבין האם אחוז ההמרה מהווה ROI על הכסף. לשם ההמחשה, נניח שוב שמדובר באתר למכירת מוצרי סלולר וכאמור האתר מייצר תנועה של 1,000 גולשים בחודש. אם כל הכניסות היו בצורה ממומנת, נניח בעלות של 20 ₪ לכניסה, אזי שהבעלים של האתר שילם לפחות 20,000 ₪ לחודש בכדי להביא את התנועה הזו. מכאן, שאותן 100 מכירות חייבות להניב הרבה יותר מ-20,000 ₪ לחודש, כדי לייצר החזר חיובי על ההשקעה (חשוב לזכור שבאתרים רבים, כמו זה בדוגמא, יש עלות גם למוצר שנמכר וצריך להוסיף אותו לעלויות השיווק). המשמעות היא שמחזור המכירות של האתר אינו חזות הכל, ומה שבאמת חשוב זה כמה כסף האתר משאיר בסופו של דבר.

נתונים פיננסיים ודוחות

  1. אימות באמצעות דוחות – בהנחה שהאתר שנרכש מבוסס על כך שהוא מייצר כסף בעת הנוכחית, צריך לאמת זאת באמצעות דוחות אנליטיים את הסעיפים הקודמים, אך לא פחות חשוב מכך באמצעות דוחות כספיים. יש לבצע בדיקה מעמיקה של הדוח, רצוי באמצעות רואה חשבון, בכדי לוודא שכל ההוצאות וההכנסות המתוארות אכן נכונות. ככל שהאתר ותיק ורץ מספר שנים, יש לבקש דוחות מבוקרים של השנים הקודמות, כאלה שלא ניתן “לשחק” איתם.
  2. שווי – קשה להגדיר מראש שווי מדוייק לאתר, אך יש מכפלות מקובלות שמשתנות בהתאם לסוג האתר ולעיתים אף לשוק שהוא פועל בו. במרבית המקרים המכפיל יהיה בין שנתיים לשלוש, אך יש יוצאים מין הכלל. הכוונה ל”מכפיל” היא שאם שורת הרווח החודשית של האתר היא 10,000 ₪, מכפילים את הסכום ב-24 חודשים וזהו מחיר ריאלי לרכישת האתר.
  3. הסכמים והתחייבויות – וודאו שאין התחייבויות פתוחות לספקים שונים, המחייבות או כובלות את האתר למצב שעשוי לפגוע בו. רצוי מאוד להיעזר בעו”ד שילווה את העסקה.

קניית אתר אינטרנט בעזרת באנשי מקצוע

במידה ואינכם מתחום הדיגיטל, רכישת אתר אינטרנט עשויה להיות אתגר שקשה להתמודד איתו, הן בבדיקת הנאותות לעסקה והן בהתמודדות עם האתר בשוטף.

מה שנראה די קל ופשוט מבחוץ, לפעמים מאוד מורכב מבפנים.

רצוי להרכיב צוות עם איש טכנולוגי אחד לפחות. אם ניתן לשלב איש שיווק, כזה שיכול לעזור בהגדלת התנועה לאתר, לצד ניתוח ושיפור יכולות ההמרה, זה ישפר משמעותית את היכולת של העסקה להצליח.

במידה ואין אפשרות להכניס גורמים אלו כשותפים, חשוב מאוד להיעזר באנשי מקצוע כאלו בעת בדיקת הנאותות בטרם קניית אתר האינטרנט, כאשר חשוב כמובן שאותם גורמים יהיה ניטרליים ובלתי מוטים.

 

סרטון ניתוח שווי אתר אינטרנט לדוגמה

 

קניית אתר אינטרנט – שאלות ותשובות

מה חשוב לבדוק כשקונים אתר אינטרנט?

ראשית, יש לבדוק נתונים אנליטיים - כמות תנועה חודשית, אחוז המרה, כמה שווה כל המרה באתר ועוד. לאחר מכן - יש לבדוק דוחות פיננסיים ולהבין האם ההמרות שהאתר מייצר, מביאות אותו ל - ROI חיובי.

האם נדרש ליווי מאנשי מקצוע?

אם אין ידע בתחום - כן, בהחלט. גם בשלב בדיקת הנאותות לעסקה ולעיתים לא פחות חשוב מכך - גם בשוטף.

איך מתמחרים אתר אינטרנט?

נהוג לתמחר לפי שורת הרווח החודשית כפול שנתיים או שלוש, אך לעיתים זה משתנים בהתאם לתחום בו עוסק האתר.

איך אוכל לוודא שהנתונים שהמוכר מציג לי נכונים?

במידה ואין את הידע, כאמור, רצוי להיעזר באנשי מקצוע, שידרשו מהמוכר נתונים אנליטיים שיעזרו לאמת את דבריו של המוכר.

שתפו

    מחפשים למכור או לקנות עסק ?הגעתם למקום הנכון!

    הדרך הטובה ביותר להגיע לעסקה היא ע"י ליווי של ברוקרלי השקעות.

    ברוקרלי בעלת מאגר קונים משקיעים ועסקים גדול ומפולח לפי תחום ותקציב שנבנה במשך שנים , עם צוות שמורכב מבנקאי השקעות יועצים עסקיים כלכלנים יזמים משקיעים סדרתיים ומתווכים עסקיים.
    אנחנו מייצרים עסקאות מוצלחות לקונים ולמוכרים בכל תעשייה ותקציב כבר במשך שנים רבות.

    לצפייה בעסקים שנמכרו דרכנו, לחצו כאן

    צרו איתנו קשר בטלפון ☎️ 0723971642 או השאירו פרטים וצוות האתר ייצור איתכם קשר.





    צור קשר

    לוגו - ברוקרלי סוכן השקעות חכם

    מעוניינים בשיחה עם נציג?
    השאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל הפרטים!


      לשאלות ופרסום נכסים:
      טלפון: 0723971642
      אימייל: info@brokerli.com

      לעדכונים בזמן אמת, הירשמו לניוזלטר שלנו