המילה נכס מיוחסת לרוב לנדל”ן, נכסים מוחשיים שניתנים למדידה. אך קיימים גם נכסים דיגיטליים אותם לא ניתן למדוד לפי מטר או לחוש אותם במגע. אך ההתנהגות שלהם דומה לנכסים מוחשיים.
תוכן עניינים
איך מגדירים נכס דיגיטלי?
הערך שלהם עולה ניתן להשקיע בהם, הם מייצרים הכנסה פסיבית, ניתן לרשום אותם בבעלות מישהו ועוד. לנכס הדיגיטלי יש ערך והערך שלו נמדד לפי הפופולאריות שלו, כמות האנשים שמתעניינים בו.
ניקח כדוגמא אתר אינטרנט כנכס ונגדיר את ערכו לפי כמות האנשים המבקרים בו מידי יום. דהיינו ככל שבאתר יש יותר גולשים כך ערכו גבוה יותר.
כמות הגולשים נגזרת מאיכות התוכן והערך שהתוכן נותן לגולש. מה שיגרום לו להתעניין ולהמשיך לגלוש בו. נכס מניב הוא כזה שיודע לנצל את תנועת הגולשים לייצר הכנסה.
למכור לגולשים מוצר או שירות, לפרסם באתר תמורת תשלום ועוד.
נכס דיגיטלי שמניב תשואה
אם כן, נכס דיגיטלי מניב הוא כזה שיוצר לייצר רווח מהפופולאריות שלו. אך חשוב לדעת ההכנסה צריכה לעלות על ההשקעה.
דהיינו, אם אני משקיע באתר שלי 8000 ש”ח כל חודש אך הוא מניב רק 5000 ש”ח זה אינו נחשב לרווח והנכס אינו מניב, כך שההשקעה אינה משתלמת.
צריך לדעת להשקיע במידה ושהנכס יכסה את ההשקעה וישאר רווח יפה. ישנם נכסים דיגיטליים שבתור התחלה רק משקיעים בהם.
כמו עמודי פייסבוק, לוקח זמן לבנות קהילה גדולה של חברים/ קבוצה ולכן ההשקעה בהתחלה היא ללא תמורה אך פוטנציאל הרווח העתידי הוא זה שמאפשר להשקיע בו במטרה ליצור רווחים יפים בעתיד.
סוגי נכסים דיגיטליים מניבים
אתר אינטרנט
כל סוגי האתרים, אתר מידע- אינפורמטיבי בלבד, אתר מוצר- אתר מכירתי. ואתר שירות- כמו אתרים שמשווים מחירים או אתר שמאחד את כל האינסטלטורים.
אפליקציה
קיימים סוגים רבים של אפליקציות, כאלו שמשמשות כחנות, או מסייעות בביצוע פעולות מסויימות כמו אפליקציית שלו רחוק. אפליקציות שמיועדות למשחקים ועוד.
רשתות חברתיות
כדוגמת עמוד אינסטגרם, קבוצע או עמוד בפייסבוק, ערוץ יוטיוב ועוד. מדובר בפלטפורמות בבעלות משותפת. השליטה של בעל העמוד או הערות מוגבלת, יש הגבלת תוכן, העיצוב של העמוד, תקנון השימוש בו וההגבלות נקבעים על ידי הבעלים של הרשת החברתית. אך מדובר בפלטפורמות עם חשיפה עצומה כך שיש להם יתרונות רבים בייחוד כאשר מדובר בפרסום.
אלו הנכסים הנפוצים ביותר כיום, קיימוים נכסים נוספים כדוגמת פודקאסטים, אנימציות, מצגות, תמונות, ספרים וקורסים דיגיטליים ועוד.
דרכים ליצירת כסף מנכסים דיגיטליים
כפי שציינו ככל שהפופולאריות של הנכס גדלה כך הערך שלו עולה, ולכן פרסום הנכס עצמו יביא לעליית ערכו, וככל שהוא יעלה כך הפרסום המכירה או הלידים שמגיעים דרכו יגדלו ויכניסו יותר כסף.
- דרך נכס פופולארי ניתן למכור מוצרים ושירותים.
- ניתן ליצור הכנסה מתכניות שותפים.
- ניתן לקדם מוצרים תמורת תשלום.
- ניתן למכור שטחי פרסום וכתבות ממומנות באתר.
- לאסוף לידים דרך הנכס הדיגיטלי ולמכור כל ליד בהרבה כסף לבעלי מקצוע בתחום.
עבודה מקדימה מרובה
בכדי שנכס דיגיטלי יגיע למצב שהוא מייצר הכנסה פאסיבית נדרשת עבודה מקדימה מרובה. על מנת לגרום לגולשים להגיע בהמוניהם או כדי לייצר קהילה גדולה שניתן יהיה לפרסם לה עבור תשלום.
לחברות הפרסום יש תנאים שצריך לעמוד בהם. בנוסף לכך יש לשמר את הקהל הזה באמצעות יצירת תוכן וערך באופן קבוע, מדובר בעבודה קבועה ונדרשת התמדה ועקביות ביצירת תכנים הכי עדכניים.
חשוב להדגיש שהקהל לא טיפש ואם הוא ירגיש שלא נותנים לו ערך ורק רוצים למכור לו הוא יעבור לפלטפורמה אחרת. ערך יכול להתבטא בטיפים, מתכונים, מתנות הנחות, הדרכות ועוד.
המלחמה על תשומת הלב של הקהל גדלה ככל שנכסים הדיגיטליים מתרבים כך שכבר כיום יש תחרות ומידי יום צצים עוד ועוד מתחרים שמציעים תכנים ורעיונות חדשניים.
השקעה בנכס דיגיטלי מניב
כיום קיימות חברות רבות שדרכם ניתן להשקיע בנכסים דיגיטליים קיימים.
הם מחזיקים בנוסף לכך אנשי מקצוע בתחומי הניהול הדיגיטלי דרכם ניתן להשביח את הנכסים הדיגיטליים באמצעות מומחי SEO מעצבי אתרים, משווקים מקדמים מומחי תוכן ושיווק שותפים.
העבודה דורשת גם מענה למיילים ושירות לקוחות כשהמטרה להוציא מכל נכס דיגיטלי את המקסימום שניתן ולייצר הכנסה קבועה מניבה.
בעלי הכנסה פנוי ומחפשים השקעה מניבה נכונה? מעוניינים להתייעץ עם מומחים?
דרכינו תוכלו למצוא את הנכס המניב שמתאים לכם לתחומי העניין לתקציב ולרעיון. בין הנכסים הדיגיטלים שניתן למצוא באתר שלנו חנויות אי-קומרס, אתרי תוכן, מיזמים שונים, אפליקציות דפי נחיתה, עמודי אינסטגרם יוטיוב ופייסבוק פעילים. בכל הנכסים קיימת תשואה פוטנציאלית גבוהה שיכולה לשמש כאפיק השקעה אקטיבי או פאסיבי.