אין תגובות

נכסים דיגיטליים: מה זה ואיך עושים מזה כסף?

אתר בתחום ההורות והילדים למכירה - 10,000 גולשים בחודש!

נכסים דיגיטליים: מה זה ואיך עושים מזה כסף?

הקונוטציה הישירה שעולה בראשנו למשמע המילים “נכס” או “נדל”ן מניב”, היא לבית מגורים/חנות מסחרית, המושכרים ומייצרים הכנסה חודשית שוטפת (אחרי השקעה של מאות אלפים עד מיליונים). התפתחות עולם המסחר האינטרנטי יצרה את המושג החדש “נכס דיגיטלי”, אשר עקרונותיו דומים לנכסים הפיזיים- מייצרים “נכס” באינטרנט ומפתחים אותו לכדי מצב של הכנסה חודשית שוטפת.

אז איך מוגדר נכס דיגיטלי?

ניתן לייחס כיום כמעט כל פלטפורמה אינטרנטית כמקור ליצירת נכסים דיגיטליים. נכס דיגיטלי יכול להיות גם פרופיל ברשת חברתית כלשהי, ערוץ יוטיוב, אינסטגרם, פייסבוק. קבוצת וואטסאפ, ספר דיגיטלי, חנות דיגיטלית (אמאזון, איביי וכו’), קורס דיגיטלי, אפליקציה ועוד.

הבעיה עם חלק מנכסים אלו, שהם בכלל לא בבעלותנו, אלא בבעלות מפעילות הפלטפורמה (גוגל, פייסבוק וכו’) וכל שינוי נהלים או מדיניות של אחת מהחברות הללו עשוי להשפיע בצורה דרמטית על הנכס שלנו.

הפתרון לבעיה זו, הן מבחינת האחזקה האישית ולעיתים רבות הן מבחינת ההכנסות, הינה יצירת אתר אינטרנט בבעלות אישית.

איך מייצרים מזה כסף?

אל אתר האינטרנט נצטרך לנתב תנועת גולשים (“טראפיק”).

נתיבי התנועה יכולים להיות אורגניים (כתבות בפייסבוק או פורומים, קידום אורגני בגוגל וכו’) או ממומנים (קידום ממומן בגוגל, פייסבוק, יוטיוב, אינסטגרם, טאבולה, אאוטבריין ועוד).

לאחר שהצלחנו לנתב תנועה לאתר, נצטרך לעבור לשלב ה”מוניטיזציה”, שזהו למעשה השלב בו אנו מנסים לתרגם את תנועת הגולשים לכסף. אלו הדרכים העיקריות והנפוצות לעשות זאת:

  • השכרת שטחי מסחר באתר – במידה והטראפיק המגיע לאתר גבוה, ניתן לבצע השכרת שטחי פרסום לגוגל, בדומה מאוד להשכרת נכס פיזי לדיירים. במידה והאתר מספיק חזק ומקודם בנישות חמות, ייתכן ונוכל למצוא שוכרים בעלויות גבוהות וטובות יותר מאלו של גוגל.
  • השכרת האתר כולו – כאן זה אפילו דומה יותר להשכרת נכס, כי ההתעסקות מאוד מינורית. מכיוון שלא כל בעלי העסקים יודעים לבנות אתר ולקדם אותו בצורה ראויה, לעיתים ניתן לבנות אתר בנישה מסויימת ולנתב אליו טראפיק גבוה, אשר יהיה שווה לא מעט כסף לבעלי עסקים שאינם יודעים להגיע לתוצאות אלה. במצב כזה, יהיה אפשר לסגור עם בעל העסק על שכירות די גבוהה (משתנה בהתאם לגובה התנועה), בטח ביחס לעלות ההקמה, ובחוזה ארוך טווח.
  • מכירת לידים – “משיכת” לקוח פוטנציאלי אל האתר בתחום שמעניין אותו, על מנת שישאיר פרטים. את פרטיו של הלקוח הפוטנציאלי נעביר לחברות המעוניינות להציע ללקוח את שירותיהן/למכור לו את מוצריהן.
  • מכירות – כמובן שכמעט בכל תחום אפשרי, המטרה הינה לגרום לגולש לקנות את המוצרים שאנחנו מפרסמים באתר
  • מרקטפלייס – כיום, כמעט ואין שווקים ללא מרקטפלייס (לדוגמא: בוקינג בתחום המלונאות). מטרת אתרים אלו הינה לפרסם עסקים רבים באותו תחום, האתרים מקודמים בגוגל לרוב לפני האתרים של בעלי העסקים עצמם והמודל הכלכלי כאן הינו ריטיינר קבוע (כלומר סכום חודשי קבוע אותו משלם כל בעל עסק לפורטל) או אחוזים מסגירת עסקה (הדרך הנפוצה יותר).
  • שיווק שותפים – שיטה מאוד פשוטה, בה אנו למעשה ממליצים לגולשים שלנו על מוצרים שהם לא שלנו, ע”י קישורים לאתרים אחרים בהם מוצרים אלו נמכרים. סגירת עסקה באתר אליו הופנה הלקוח דרכנו, תייצר לנו הכנסה מיידית.

מכיוון שמדובר בעולם שלם של אפשרויות, כמובן שיש עוד המון דרכים לייצר הכנסה מנכסים דיגיטליים, כאן נגענו באפשרויות הנפוצות ביותר.

מותג TanLife מוצע למכירה – אפשרות להחזר השקעה בפחות משנה !

האם נכס דיגיטלי יכול לייצר הכנסה פאסיבית?

התשובה כאן לא לגמרי חד משמעית.

העבודה “הקשה” בנכסים דיגיטליים הינה בבניית האתר ומיצובו במקום המייצר תנועת גולשים רבה. מכאן, מאוד תלוי באיזה סוג נכס מדובר.

כאמור, אם הגענו למצב שבו הטראפיק איכותי וגבוה, נוכל למצוא ספקים להם נשכיר את האתר בסכום קבוע ויציב ולאורך זמן ארוך. במצב זה, מדובר בהכנסה פאסיבית לחלוטין, אשר ברוב המקרים מאופיינת גם בתשואות גבוהות בהרבה מתשואות הנדל”ן הפיזי, כולל אפשרות לעליית ערך גבוהה.

גם מצב בו אנו משכירים שטחי פרסום לגוגל או לחברות אחרות עשוי להיות פאסיבי, אך כאן נשאלת השאלה מי ממשיך לנתב טראפיק לאתר- במידה ויש חברה חיצונית שעושה זו אנו נהנה מהכנסה פאסיבית, שתפחת כמובן לאחר תשלום לאותה חברה. במידה ואנו עובדים כדי להמשיך לייצר תנועה, כמובן שההכנסה הופכת אקטיבית ולא פאסיבית.

בשאר הדרכים, גם אם לא מדובר ב Full time job (ובהחלט לא מדובר בכך ברוב המקרים), עדיין קיימת התעסקות שוטפת באתר וחשוב מאוד לקחת זאת בחשבון.

נכס דיגיטלי מניב, מייצר 10,000 ₪ הכנסה פאסיבית לחודש!

כמה עולה לייצר נכס דיגיטלי? כמה כסף הוא יכניס לנו בחודש?

זו כמובן שאלה שאין דרך לענות עליה, מכיוון שזה כמו לשאול כמה עולה בית וכמה הוא מכניס. יש קשת אדירה של אפשרויות, המושפעות ממורכבות האתר והמודל העסקי שלו. לא תמיד יש קורלציה בין עלות הקמת הנכס לבין ההכנסה שהוא מייצר, כלומר נכס שיעלה הרבה כסף לא בהכרח יכניס הרבה ולעומת זאת נכס שנבנה בהשקעה מועטה עשוי לייצר הכנסה גבוהה באופן יחסי. בטרם הקמת האתר, יש כמובן לייצר תכנית עסקית מפורטת ולהציב יעדים, משם יהיה קל יותר להעריך עלויות הקמה, הוצאות שוטפות וצפי הכנסות.

צריכים עזרה עם השקעה בנכס הדיגיטלי? מעוניינים לבנות או לקנות נכס דיגיטלי ולא בטוחים אם העסקה נכונה או כדאית? דברו איתנו.

5/5 - (1 vote)
שתפו

    מחפשים למכור עסק? הגעתם למקום הנכון!

    הדרך הטובה ביותר למכור היא ע"י ליווי של ברוקרלי

    ברוקרלי בעלת מאגר קונים גדול ומפולח לפי תחום ותקציב שנבנה במשך שנים, אצלנו תקבלו את החשיפה הגדולה האיכותית והממוקדת ביותר שיש למכירת העסק שלכם.
    עם צוות שמורכב מקבוצה של סוכנים ויועצים עסקיים מנוסים מאד גם בזירה העסקית וגם במכירת עסקים הלכה למעשה במשך שנים נשמח לעזור גם לכם.

    צרו איתנו קשר בטלפון ☎️ 0723971642 או השאירו פרטים וצוות האתר ייצור איתכם קשר.





    צור קשר

    לוגו - ברוקרלי סוכן השקעות חכם

    מעוניינים בשיחה עם נציג?
    השאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל הפרטים!


      לשאלות ופרסום נכסים:
      טלפון: 0723971642
      אימייל: info@brokerli.com

      לעדכונים בזמן אמת, הירשמו לניוזלטר שלנו