יש לפחות משהו טוב אחד שהקורונה כן הצליחה לעשות לפחות עבור חלקנו: לצבור יותר כספים. יותר ויותר אנשים עם כסף פנוי מחפשים אחר אלטרנטיבות להשקעה, שיאפשרו להם לקבל תשואה טובה יותר מזו שמציעים להם בבנק. נשמע מוכר? אם כן, כדאי לכם לקרוא את המאמר הזה.
תוכן עניינים
ברוכים הבאים לעידן השפע
אם גם אתם במהלך תקופת הבידודים והסגרים צברתם כספים בחשבון הבנק שלכם, אתם לא לבד. בזמן שעובדים רבים נאלצו לצאת לחל”ת או לרדת באחוזי המשרה, אחרים המשיכו לעבוד כרגיל או שיכלו לעבוד מהבית ולהמשיך להרוויח את שכרם, ממש כמו לפני המגפה, אלא שההוצאות שלהם נחתכו ביותר מחצי. כך נאגרו להם כספים בחשבון העו”ש והתעוררה הסקרנות לבדוק כיצד ניתן למקסם את הכסף באמצעות השקעה חכמה.
האפשרויות רבות מספור: החל ממוצרי מדף שמציעות חברות הביטוח ובתי ההשקעות כגון קופות גמל להשקעה, קרן השתלמות או פוליסת חיסכון דרך נדל”ן בארץ או בחו”ל ועד למוצרים אלטרנטיביים כמו מטבעות קריפטו ו- NFT. כל אלה הם רק טיפה בים של אפשרויות.
איך בוחרים את מה שמתאים לנו בתוך השפע הזה?
המגוון הוא אדיר בעידן השפע, מה שעלול לבלבל או אפילו להלחיץ את חלקנו, בטח ובטח אם עושים את הצעד הראשון בעולם ההשקעות. לכן, לפני שצוללים לעומק ובוחנים כל אפשרות שקיימת, חשוב לנשום עמוק ולשאול את עצמכם שאלה אחת “מה אני רוצה להשיג?”. ברגע שתהיה לכם תשובה ברורה לשאלה הזו, היא תהווה בשבילכם מסננת ותעזור לכם למצוא את הפתרון האידיאלי עבורכם.
חשוב שהמטרה תהיה ספציפית, כי מטרה כללית כמו “אני רוצה שיהיה לי עוד כסף”, לא תאפשר לכם להבין את מה שמתאים לכם באמת ולא תעניק לכם מוטיבציה לאורך הדרך. הנה כמה דוגמאות למטרות ספציפיות טובות: “לממן את הבר מצווה”, “לטייל בעולם”, “לשלם לילדה שלי על האוניברסיטה”, “לקנות דירה”, “לשלם חובות”, “לעבות את הפנסיה” “ליצור רשת ביטחון במקרה של פיטורין”.
מעבר להגדרה המילולית, חשוב שתגדירו באמצעות מספר את המטרה שלכם. למשל: כשיש חוב, אז ניתן לדעת בדיוק כמה נדרש כדי לכסות אותו, כדי לטייל אפשר להגדיר סכום שיעמוד לרשותנו, וגם לפנסיה אני יכולים להעריך כמה נצטרך (למשל קצבה חודשית שוות ערך למשכורת שלנו + 20%).
לאחר מכן, ניתן לערוך מיפוי של ההכנסות וההוצאות שלנו, והמצב של החסכונות שלנו, תוכלו לדעת מה הפער בין המצוי לרצוי וכמה נדרש על מנת לצמצם את הפער הזה ולהגיע ליעדים שלנו, וגם כמה זמן אתם מקציבים לעצמכם כדי להגשים את היעד הזה.
למשל – קרן חירום, שהיא קריטית כדי ליצור עבורכם רשת ביטחון במקרה של פיטורין, כדאי מאוד להקים באופן מיידי. אולי הכסף הנזיל שלכם יספיק בדיוק רק לשם כך. מצד שני, אם יש לכם כבר מספיק כסף לקרן החירום, ונניח שיש לכם ילד בן שנה ואתם רוצים לחסוך לבר מצווה שלו, אולי שווה לכם להשקיע את הכסף. תוכלו למשל לפתוח קופת גמל להשקעה ולבחור במסלול מניות כדי למקסם את התשואה.
אז מה לבדוק?
מטרה ברורה ומדויקת מאפשרת לנו כאמור לסנן בקלות את מכשירי ההשקעה שמציעים לנו, למשל: ברגע שנדע כמה כסף נזיל יש לנו, ייתכן ונגלה שחלק מההשקעות לא מתאימות לנו, כי אנחנו צריכים הון ראשוני שאין בידנו (למשל יש השקעות שדורשות מינימום 300,000 ₪).
כמו כן, ברגע שנדע למתי אנחנו מייעדים את המטרה שלנו, שוב נוכל למפות השקעות שהן לא רלבנטיות. למשל עצמאי שרוצה לטייל בחו”ל בעוד שנתיים וחושב לפתוח קרן השתלמות, יגלה שזה כנראה לא מתאים כי הכסף ננעל למשך 6 שנים.
לכן, לפני שבוחרים השקעה, חשוב להתייחס לכמה קריטריונים:
- נזילות – האם חשוב לי שהכסף יהיה נזיל במהירות?
- טווח השקעה – האם ההשקעה מיועדת לטווח הארוך או לטווח הקצר?
- רמת סיכון וסיכוי – האם ניתן להסתכן כדי להגדיל את הסיכוי לתשואה גבוהה יותר או שזה יגרום לנדודי שינה?
- תשואה פוטנציאלית – האם התשואה הגיונית ומקדמת אותי לכיוון המטרה שלי בקצב שנדרש ?
- תזרים – האם ההשקעה צריכה לספק תזרים או שזה בסדר לקבל את הרווח בסיום תקופה ההשקעה בבת אחת?
אז איפה כדאי לכם להשקיע?
אם אתם עדיין מתקשים לקבוע את המטרות שלכם או עדיין מתלבטים מהו אפיק החיסכון האידיאלי בשבילכם, אנחנו כאן כדי לעזור! המומחים שלנו בסוכנות לביטוח פתרונות עדיפים מתמחים כבר למעלה מ- 20 שנה בהתאמת פתרונות פיננסיים מבית חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בישראל. פנו אלינו עוד היום ותיהנו משירות אדיב, יחס אישי ומענה מקצועי.
קרדיט תמונה pexels