אין תגובות

על מה חשוב להקפיד כשרוכשים עסק?

קניית עסקים קטנים גדולים

רכישת עסק אינה החלטה קלה או פשוטה, אך זהו צעד בעל פוטנציאל! יש יתרונות ברכישת עסק מן המוכן, לעומת הקמת עסק מאפס. אם החלטת לרכוש עסק, ישנם גורמים רבים שאתה צריך לקחת בחשבון לפני מימוש ההחלטה וכך תעשה זאת נכון.

איזה עסק לקנות

הדבר הראשון שצריך להביא בחשבון, זה האם יש לך את היכולת או הידע, לצורך ניהול עסק שהוצע לך לרכוש. לפני פתיחת עסק וכאשר אתה רוצה להעריך הזדמנות עסקית, שאל את עצמך כמה דברים:

  1. מה הכישורים שלי? האם הכישורים שלי מתאימים לניהול או תפעול העסק שמעניין אותי או שאני צריך לפתח יכולות נוספות או לשכור עזרה.
  2. מה אני יכול להביא להזדמנות זו? כלומר מהו הערך המוסף שלי, שאני מביא לעסק. לדוגמא, מאמן כושר אישי שרוצה לקנות חנות לציוד כושר, מביא עימו ערך מוסף עצום של ידע וניסיון והיכרות עם התחום.
  3. מה אני מוכן להקריב כדי להרוויח כסף מהעסק הזה? ניהול עסק מצריך משאבים רבים, לא רק כלכליים. במיוחד בתקופת ההתבססות הראשונה שלך בעסק חדש, תצטרך להשקיע את מיטב המרץ, הכוח והזמן. יש עסקים שמצריכים מאמץ מיוחד וחשוב לוודא שיש לך את האנרגיות, הזמן והידע להיערך למשימה. לעיתים הכנה מנטלית עם מאמן עסקי או מנטור בהחלט יכולים לעזור.

בדיקת הרווחיות של העסק

ברכישה של עסק חדש, אל תתרשם מסיפורים שלא מגובים במספרים. אפילו אם מציעים לך עסק רווחי בהזדמנות, בגלל שהבעלים יוצא לפנסיה או צריך לנסוע, בדוק היטב ומקרוב את המספרים החשובים. המטרה היא לוודא מראש, האם תוכל להרוויח כסף מההזדמנות הזו ולא לסיים את הפרק הזה עם הפסדים. שקול למשל, מהן העלויות הישירות ברכישת העסק. אם אתה צריך ללוות כסף, הבא בחשבון עלויות של אשראי וריבית. יתכן שאת חוזה הרכישה ילווה עורך דין, הבא בחשבון את שכר הטרחה וכן גם את עלויות רישום החברה או הוצאות טיפול של רואה חשבון מלווה.

בדוק את הדוחות הכספיים של העסק. אם זו חברה או עוסק מורשה או שותפות, זה לא משנה, תמיד בדוק דוח רווח והפסד וגם מהן העלויות השוטפות. כדאי לבקש גם דוח תזרים מזומנים והכל – חתום בחתימת רואה חשבון. אם יש לך קושי להבין את המצב הפיננסי, אפשר להיעזר ביועץ חיצוני שמסייע בכך. המטרה היא לחשב את התשואה הצפויה על ההשקעה. מעריכים על פי ההכנסות לתקופות זמן קודמות, את ההכנסות בעתיד. כל זאת ביחס לעלויות ההשקעה ולהוצאות השוטפות.

ודא שלעסק אין חובות פתוחים

יש עוד דברים שצריך להקפיד ברכישת עסק. למשל, וודא שאין לעסק חובות פתוחים, שאתה (או את) עשויים להידרש לשלם.  אם אתה מקבל ציוד, מכונות, מבנה, בדוק שאין שיעבוד או עיקולים. כמו כן, בדוק מראש אם צריך לחדש את רישיון העסק.

דרג
שתפו

    מחפשים למכור עסק? הגעתם למקום הנכון!

    הדרך הטובה ביותר למכור היא ע"י ליווי של ברוקרלי

    ברוקרלי בעלת מאגר קונים גדול ומפולח לפי תחום ותקציב שנבנה במשך שנים, אצלנו תקבלו את החשיפה הגדולה האיכותית והממוקדת ביותר שיש למכירת העסק שלכם.
    עם צוות שמורכב מקבוצה של סוכנים ויועצים עסקיים מנוסים מאד גם בזירה העסקית וגם במכירת עסקים הלכה למעשה במשך שנים נשמח לעזור גם לכם.

    צרו איתנו קשר בטלפון ☎️ 0723971642 או השאירו פרטים וצוות האתר ייצור איתכם קשר.





    צור קשר

    לוגו - ברוקרלי סוכן השקעות חכם

    מעוניינים בשיחה עם נציג?
    השאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל הפרטים!


      לשאלות ופרסום נכסים:
      טלפון: 0723971642
      אימייל: info@brokerli.com

      לעדכונים בזמן אמת, הירשמו לניוזלטר שלנו